Hacker clujean acuzat ca a spart serverele NASA, pus sub acuzare in SUA
Butyka a fost condamnat la trei ani de inchisoare in Romania in ianuarie, a precizat Mrozek. Statele Unite vor cere insa aducerea lui pe teritoriul american pentru a fi judecat, a adaugat purtatorul de cuvant. In cazul in care va fi condamnat, el risca pana la 10 ani de inchisoare.
Robert Butyka, in varsta de 26 ani, din municipiul Cluj-Napoca, a fost retinut de DIICOT si a fost arestat preventiv, pe 16 noiembrie 2011, pentru 29 de zile, de Judecatoria Cluj-Napoca.
El a fost acuzat de comiterea infractiunilor de acces fara drept la un sistem informatic, prin incalcarea masurilor de securitate, perturbare grava a functionarii unui sistem informatic prin introducerea, modificarea si deteriorarea datelor informatice si prin restrictionarea accesului la aceste date si detinere fara drept a unui program informatic in scopul savarsirii acestor infractiuni, prevazute de articolul 42, alineatele 1 si 3, articolele 45 si 46, alineatul 2, din Legea 161/2003.
Tanarul clujean a fost condamnat, la 17 ianuarie, la trei ani de inchisoare cu suspendare, de catre Judecatoria Cluj-Napoca, el urmand sa fie pus in libertate, intrucat sentinta este executorie, desi nu este definitiva.
Purtatorul de cuvant al Judecatoriei Cluj-Napoca, judecatorul Lucian Marian, a declarat ca instanta l-a condamnat, marti, la trei ani de inchisoare cu suspendare pe Robert Butyka, cu un termen de incercare de sapte ani.
Instanta a dispus, de asemenea, punerea sa in libertate, sentinta fiind executorie, chiar daca poate fi atacata cu recurs.
Sentinta de marti poate fi atacata cu recurs in termen de zece zile de la comunicare, recursul urmand sa fie judecat de Curtea de Apel Cluj.
Pe 7 decembrie 2011, Butyka a fost trimis in judecata de procurorii DIICOT- Serviciul Teritorial Cluj pentru savarsirea infractiunilor de acces fara drept la un sistem informatic, prin incalcarea masurilor de securitate, perturbare grava a functionarii unui sistem informatic prin introducerea, modificarea si deteriorarea datelor informatice si prin restrictionarea accesului la aceste date si detinere fara drept a unui program informatic in scopul savarsirii acestor infractiuni.
Pe 10 ianuarie, la Judecatoria Cluj-Napoca a avut loc primul termen in dosarul in care Robert Butyka a fost judecat pentru infractiuni la legi speciale. Butyka si-a recunoscut fapta in fata instantei, iar ulterior avocatul acestuia a cerut ca procesul sa se judece cu usile inchise pentru ca infractiunea ar aduce atingere demnitatii inculpatului. Judecatorul a aprobat cererea, astfel ca procesul a avut loc cu usile inchise.
Din acest dosar a fost disjuns un altul in care se va judeca latura civila, dupa ce National Aeronautics and Space Administration (NASA) s-a constituit parte civila si solicita 580.000 de dolari drept despagubiri.
Acest dosar are termen in 13 martie la Judecatoria Cluj-Napoca.

Guvernul ia în calcul „un statut special” pentru restaurante: Dacă își vor vaccina tot personalul să nu mai fie legați de rata de incidență
Din primăvară până-n toamnă, pandemia a dus la creșterea de 4 ori a românilor descurajați în a-și găsi un job
Trei scenarii pe termen scurt ale mediului de afaceri. De ce nu vor scădea prețurile la imobiliare și la cât ar putea ajunge euro
VIDEO Criza din Coaliție, săptămâna a doua. Prima ședință a Coaliției după demiterea lui Voiculescu, fără o nominalizare pentru Ministerul Sănătății. Kelemen, întrebat dacă e necesară intervenția președintelui: Nu e nevoie
Cercetătorii au descoperit cele mai precise informații de până acum privind emisiile radio rapide
INTERVIU Cum vede educația o elevă româncă admisă la Oxford. Mara Pîndaru: Trebuie introdusă mai mult tehnologia în procesul de învățare / Care este principala problema a sistemului de învățământ din România
dar nu cred... daca trag americanii o basina preaiubitii nostrii conducatori se duc repede repede sa o inghita...
Sau vine unul care nu stie cine esti si iti zgirie masina cu cuiul in parcare .
E drept ca unii mai si pleaca.
E o rusine
Toti tinerii astia , pe care daca ii pui sa construiasca un modul de soft dau din colt in colt, dar atunci cind cu ajutorul de scripturi dau de site-uri cu bug-uri sau insuficient protejate intra si sparg.
Este ca si cum, plecind de acasa vezi ca usa vecinului e deschisa iar vecinul a plecat uitind sa incuie usa. Atunci ce face romanul : intra si vandalizeaza si scrie pe pereti Iceman
l au luat acolo pt a le pune sistemul informatic la adapost ca sa nu se mai intample aceasta infractiune[se va casatori in America si cu identitate falsa va traiiii fericit pana la adanci batraneti]
--clover69 inchide gura ca faci praf si vad vecini cat te duce tartacuta [te rog scrie in WC pe pereti sunt un om slab pregatit cu facultate]
Sa fim seriosi, daca il vroiau, nu faceau publice datele despre el si il contactau direct. Nu orice infractor devine automat un expert in infractiuni. Nici macar nu stii ce-i poate capul, dar tu il ridici la rangul de expert in securitate.
La fel si cu Megaupload, omul ala a fost extradat pentru o infractiune care nu exista in codul penal din Noua Zeelanda. Insa SUA sunt atotputernice se pare. Nu conteaza cine esti si ce drepturi ai, calci pe coada SUA te judeca ei.