Kodak va inceta in prima parte a lui 2012 productia de camere digitale, compania vazand un viitor in domeniul imprimantelor, scrie The Telegraph, citand oficiali ai companiei. Kodak a cerut oficial pe 19 ianuarie punerea sub protectia Legii Falimentului​, dupa ce firma si-a pierdut 90% din valoare in ultimul an. Eastman Kodak s-a infiintat acum 131 de ani si detine peste 1.000 de brevete in domeniul fotografiei, fiind una dintre companiile care au pus bazele domeniului.

In ultimii ani a fost insa depasita de mai toti concurentii fiindca nu s-a adaptat la dezvoltarea fara precedent a fotografiei digitale, iar acum este aproape de un moment critic. Compania care a inventat camera digitala, lansand primul model in 1975, va inceta in semestrul curent fabricatia acestor tipuri de camere si cauta companii care sa construiasca sub licenta camere digitale. Cei de la Kodak spun ca au gasit companii interesate de acest lucru.

Kodak a incetat in 2004 productia de aparate foto clasice cu film, iar din 2009 nu a mai produs nici role de film de 35 mm.

Antonio Perez, seful Kodak, considera ca viitorul companiei sta in domeniul imprimantelor pentru segmentul business dar si pentru cel de consumer.