Si Bulgaria suspenda ratificarea acordului ACTA
Bulgaria va suspenda procesul de ratificare a ACTA, spune ministrul economiei, Traicho Traikov, citat de Sofia Echo. El spune ca decizia va deveni oficiala dupa sedinta de Guvern din 15 februarie.
Tari precum Polonia si Cehia au suspendat in ultimele saptamani procesul de ratificare, dupa ce protestele pe plan european s-au raspandit.
Chiar si presedintele Parlamentului European, Martin Schulz, s-a alaturat vocilor care contesta acordul ACTA. El a aparut duminica la televiziunea germana ARD, unde a apreciat ca acest acord impotriva contrafacerii “nu este bun in forma lui actuala”.
El a apreciat ca echilibrul intre protejarea drepturilor de autor si drepturile utilizatorilor de Internet se reflecta intr-un mod “nepotrivit” in acordul multilateral.
Dintre tarile membre UE, doar Olanda, Estonia, Cipru, Slovacia si Germania au refuzat semnarea tratatului. Totusi, acesta nu va putea intra in vigoare decat daca este aprobat la nivelul intregii Uniuni Europene. Votul va avea loc in luna iunie, iar in cazul in care tratatul va fi respins, adeziunile celor 22 de state care au semnat ACTA vor fi lipsite de efect.
22 de state UE, inclusiv Romania, au semnat pe 26 ianuarie ACTA (Anti-Counterfeiting Trade Agreement) un acord multilateral care propune o serie de standarde internationale pentru aplicarea drepturilor de proprietate intelectuala. Acordul a fost negociat la nivel global intre mai multe tari europene, SUA, Australia, Coreea de Sud si Noua Zeelanda, printre altele. Tratatul nu se refera doar la pirateria online, cum e cazul SOPA, ci acopera si comertul cu produse contrafacute. Multe organizatii au criticat intens acordul, motivand ca internetul va fi cenzurat, iar userii nu vor mai avea decat foarte putin din libertatea din prezent.
Comisia Europeana respinge acuzatiile de lipsa de transparenta in negocierea acordului ACTA. "Nu exista protocoale secrete"
Polonia suspenda ratificarea controversatului acord ACTA
FOTOGALERIE Proteste impotriva ACTA in mai multe orase ale tarii. La Bucuresti au manifestat cateva sute de oameni

Ministrul energiei cedează în fața ANRE în ceea ce privește liberalizarea, deși este "ușor nemulțumit" / Marii furnizori de energie nu vor fi obligați să ofere reduceri de prețuri
Cum decurge vaccinarea într-o comună din Iași: doar patru persoane imunizate luni, o singură persoană programată pentru marți: „Nu pot să aduc oameni de acasă să-i vaccinez”
Povestea discului de la Nebra - Un fals extrem de bine făcut sau cea mai veche reprezentare a cerului?
“Oglinda fermecată” a autorităților ne spune povestea noastră de anul acesta. De fapt, Comisia de Prognoză o spune pentru buget
O copie din secolul XVI a lui „Salvator Mundi”, cel mai scump tablou din lume, a fost recuperată de poliția italiană / Povestea din spatele operei de artă
Ne vedem in 25!
https://www.facebook.com/events/365889033423339/
Poate ati vrut sa spuneti "zeci de mii" de oameni au protestat in toata Europa!
Ce pretentie putem avea de la altii daca voi ne 'serviti' asta? ....
incer incet o sa pice si ACTA... dar, precum SOPA, mai mult ca sigur nu va fi finalul razboiului...
n-o sa mai ai voie sa faci ceva copiat... nu mai ai voie sa mergi normal ca mersul normal nu e al tau l-ai copiat de la alti oameni, nu mai ai voie sa vorbesti ca l-ai copiat de la alti oameni...
ACTA e ok doar aplicata atunci cand din copieri se fac bani...
in alt ordine de idei eu ash scoate o lege cam asa: nu ai voie torrenti si alte alea doar daca platesti o taxa... 10RON/luna, acei bani sa se stranga si sa le dea gogutilor cu filme, softuri si alte alea...
sa fim seriosi: se copiaza pt. ca nu e protejat... orice poate fi protejat... DVD-ul cu film/muzica se poate proteja cu un watermark ascuns in film - dar asta inseamna sa fie ficare disk unic facut... si la vanzare sa se ceara buletinul... windows-ul, si alte softuri sa mearga numai daca ai si internet cel putin odata pe luna(pt. activare/verificare online)