​Samsung ar putea sa se scindeze de divizia producatoare de LCD-uri sau ar putea sa aleaga sa faca o fuziune intre ea si divizia ce produce ecrane cu tehnologia OLED, arata un document remis autoritatilor bursiere si citat de agentiile internationale de presa. Samsung este decisa sa faca schimbari la divizia de LCD-uri care este pe pierderi si sufera din cauza concurentei venita de la producatorii chinezi pe segment.

Vanzarile diviziei de LCD a Samsung au scazut cu 10% anul trecut si unitatea este pe pierderi si fiindca in piata au venit concurenti redutabili din China cu preturi foarte bune. Un analist IDC citat de BBC e de parere ca Samsung isi da seama ca divizia de LCD nu este suficient de competitiva, insa o varianta ar fi o fuziune cu unitatea producatoare de ecrane cu mai moderna tehnologie OLED.

Industria LCD-urilor a intrat intr-o perioada dificila din a doua parte a lui 2010, iar companii precum Sharp si LG au inregistrat pierderi consistente. Estimarile arata ca Samsung ar fi vandut LCD-uri de peste 20 miliarde dolari anul trecut, insa si pierderile au fost pe masura: circa 890 milioane dolari, noteaza Reuters.

E de asteptat ca Samsung sa se concentreze pe tehnologia OLED care acum este prezenta in special la smartphone-uri de top, insa in cativa ani va ajunge sa fie larg raspandita si pe ecranele mai mari.