Producatorul de echipamente Cisco a anuntat ca face apel la decizia Comisiei Europene care isi daduse acordul ca Microsoft sa preia Skype intr-una dintre cele mai importante tranzactii din tehnologie. Cisco nu se opune fuziunii propriu-zise, insa cere o reanalizare si impunerea unor standarde clare pentru ca tranzactia sa nu afecteze interoperabilitatea pe piata apelurilor video.

Cisco nu cere o anulare a tranzactiei, ci vrea ca CE sa impuna celor de la Microsoft norme de interoperabilitate bazate pe standardele din industrie. Cisco spune ca un apel de videoconferinta ar trebui sa fie la fel de usor de facut precum formarea unui numar de telefon, iar compania e ingrijorata ca integrarea Skype in serviciile Microsoft ar putea avea consecinte nefaste pentru ceilalti jucatori din piata.

Microsoft a anuntat in primavara lui 2011 ca a ajuns la o intelegere pentru a cumpara Skype, iar dupa o investigatie aprofundata CE si-a dat in octombrie acordul pentru tranzactie. Dupa interventia Cisco Microsoft a amintit celor de la CE ca s-a facut o ancheta aprofundata pe marginea acestei tranzactii si spune ca este convinsa ca lucrurile vor ramane la fel si dupa apelul facut de Cisco.

Cisco spune ca CE trebuie sa impuna Microsoft conditii legate de standarde care sa permita interoperabilitatea mai multor soft-uri de video-conferinta, astfel incat Microsoft sa nu ajunga sa "controleze viitorul video-comunicatiilor".

Cisco spune ca este normal ca in viitor sa poata fi facute apeluri video intre diverse platforme, Skype, Cisco, Google, fara oprelisti si adauga ca CE trebuie sa asigure standarde asemanatoare celor din telefonia mobila.