Twitter a recunoscut ca atunci cand utilizatorii de telefoane mobile folosesc aplicatia smartphone "Find Friends" a retelei de micro-blogging, compania descarca intreaga agenda telefonica a acestora si pastreaza datele pe servere timp de 18 luni, relateaza CNBC. Utilizatorii nu sunt instiintati de faptul ca datele lor personale sunt stocate de companie.

Principala problema, potrivit autoritatilor, nu este atat incalcare dreptului la viata privata, cat lipsa de transparenta de care da dovada compania.

Politica de confidentialitate a Twitter atrage atentia utilizatorilor ca reteaua are libertatea de a inregistra si de a stoca pe o perioada determinata datele personale ale utilizatorilor precum IP-uri, tipul de browser utilizat, paginile accesate etc.

Purtatorul de cuvant al companiei, Carolyn Penner, a declarat pentru CNBC, prin intermediul unui email, ca Twitter intentioneaza sa actualizaza, in scurt timp, aplicatia.

"Vrem sa fim deschisi si transparenti in comunicarea cu utilizatorii. [...] Urmand aceasat idee, in urma actualizarilor pe care le vom face in curand, vom updata textul asociat cu «Find Friends» [n.r. gaseste-ti prietenii] astfel inca sa fie mai explicit. In loc de «Scan your contacts» [n.r. scaneaza contactele] vom folosi «Upload your contacts» [n.r. incarca contactele] si «Import your contacts» [n.r. importa contactele]", a precizat purtatorul de cuvant al Twitter.