​Noua generatie de procesoare pentru laptop-uri Ivy Bridge de la Intel isi va face debutul in iunie, cu intarziere de 8-10 saptamani fata de planurile initiale, a spus pentru Financial Times Sean Maloney, vicepresedintele companiei. El spune ca decalajul nu a fost cauzat de lipsa cererii, ci de nevoia de a face modificari in procesul de fabricatie. Maloney a mai spus ca in aprilie pe piata chineza va fi lansat primul smartphone cu procesor Intel, iar cateva luni mai tarziu terminalele vor ajunge si pe alte piete.

Sean Maloney, care conduce afacerile Intel in China, a spus intr-un interviu pentru FT ca noua generatie de procesoare de 22 nm cu numele de cod Ivy Bridge nu va fi lansata in aprilie, ci in iunie, modificarea venind nu din cauza ca ar fi cerere scazuta, ci din nevoia de a face modificari in procesul de fabricatie a acestor chip-uri mici.

Maloney a mai spus ca luna aprilie este una importanta pentru companie fiindca in China se va lansa un telefon marca Lenovo care va fi echipat cu procesor al companiei americane. Patru - cinci luni mai tarziu modelul va ajunge si pe alte piete.

Din iulie 2011 Maloney este sef si pentru operatiunile Intel in China, functia fiind creata special pentru ca aceasta piata este cruciala pentru Intel. Doar in SUA s-au vandut anul trecut mai multe smartphone-uri decat in China, iar la capitolul PC-uri datele IDC arata ca anul acesta China va depasi SUA la numarul de unitati livrate.

In doi - trei ani toate telefoanele vandute in China vor fi smartphone-uri, spune Maloney, convins ca acest lucru se va intampla datorita scaderii substantiale a costurilor de fabricatie.