Yahoo! avertizeaza Facebook ca trebuie sa-i plateasca drepturi de proprietate intelectuala, in caz contrar urmand sa initieze o actiune in instanta, arata o declaratie remisa de Yahoo! care spune ca drepturile de proprietate intelectuale trebuie protejate printr-un acord special, scrie La Tribune. Actiunea e parte a unui imens "razboi al brevetelor" care implica in SUA companii cunoscute precum Google, Oracle, Motorola Mobility si Apple.

Yahoo! nu a spus exact despre ce brevete este vorba, insa New York Times scrie ca e vorba de 10 - 20 de patente legate de publicitate online, personalizare de site-uri, retele sociale si altele.

Yahoo! a spus intr-o declaratie oficiala ca are o responsabilitate fata de actionari si angajati sa protejeze drepturile de proprietate intelectuala fiindca a investit mult in inovatii. Yahoo! mai spune ca si Facebook trebuie sa incheie un acord de licentiere, altfel compania urmand sa actioneze "in mod unilateral" pentru a-si proteja drepturile.

Yahoo! a pierdut masiv teren in ultimii ani, iar recent o serie de oameni din conducere au parasit compania al carei viitor nu pare deloc grozav.