​Retailerul electro-IT eMag estimeaza ca va inregistra afaceri de 180 milioane euro in 2012, in al doilea semestru ar putea incepe vanzarile si in Bulgaria, iar pe plan local vrea sa adauge noi categorii de produse, primele fiind mai multe tipuri de asigurari, a spus seful companiei, Iulian Stanciu. Compania cauta variante pentru a incepe in 2013 si vanzarea de masini prin internet, insa proiectul nu este o prioritate in prezent.

Cifra de afaceri a eMag a crescut cu 42% in 2011, pana la 145 milioane euro, iar estimarile pentru anul in curs sunt de 180 milioane euro pentru compania cu 500 de angajati. Iulian Stanciu spune ca profitul operational a fost de trei milioane euro in 2011, an in care cea mai buna zi a fost 25 noiembrie - Black Friday - cand eMag a spuns ca a vandut in valoare de opt milioane euro.

Seful eMag spune ca in a doua parte a lui 2012 se doreste intrarea pe piata bulgara unde produsele ar urma sa fie livrate tot ca la noi, in maxim 24 de ore. Intrebat pe ce alte piete din regiune ar vrea compania sa se extinda, Iulian Stanciu spune ca Ungaria ar fi buna din punct de vedere al logisticii iar Republica Moldova ar fi o destinatie interesanta, insa problema tine de faptul ca acolo piata neagra de electronice are o pondere de trei sferturi din total. Ucraina si Turcia au fost date ca exemple de piete interesante, dar nu sunt planuri pentru viitorul apropiat.

In 2012 se doreste adaugarea unor categorii de produse care acum nu sunt vandute la eMag, primele urmand sa fie asigurarile (de calatorie, de locuinta, de sanatate).

O categorie inedita tine insa de automobile. Iulian Stanciu a spus si in trecut ca se poarta discutii pentru vanzarea de automobile prin internet, iar acest segment iar putea fi adaugat in 2013, dar pentru moment nu este o prioritate.

De doua luni eMag vinde online si polite RCA si spune ca rezultatele sunt bune, peste 12.000 de persoane achizitionand de atunci produse din segment.

eMag a vandut anul trecut circa 100.000 de laptop-uri si spune ca traficul online a fost in medie de 2,7 milioane vizitatori/luna.