​Intel a anuntat ca centrul sau de dezvoltare software deschis la final de 2010 este complet operational si a ajuns la 75 de angajati, numarul putand creste pe viitor la 180. Centrul cu sediul in nordul Capitalei dezvolta solutii open-source pentru diverse dispozitive mobile, iar media de varsta a angajatilor este 25-27 de ani. Intel a organizat un eveniment de inaugurare la care a fost prezent si premierul Mihai Razvan Ungureanu.

Monica Ene Pietrosanu conduce noul centruFoto: Hotnews

Intel anunta in noiembrie 2010 deschiderea centrului de software din Bucuresti unde investitiile au fost de "cateva milioane euro", iar in acel moment lucrau 25 de oameni, planurile fiind sa se ajunga la 100 de angajati pana la final de 2011.

Lucrurile s-au schimbat insa dupa ce la inceput de 2011 Nokia anunta ca va utiliza sistemul de operare Windows pe viitoarele telefoane, in timp ce sistemul MeeGo la care Nokia si Intel lucrau impreuna, a fost tras pe linie moarta. MeeGo era unul dintre obiectele de activitate ale noului centru de la Bucuresti, iar viitorul acestui centru era pus sub semnul intrebarii.

Intel spune insa ca lucrurile s-au rezolvat iar acum a finalizat lucrarile la acest centru de cercetare si dezvoltare care acum este complet operational. Compania spune ca centrul dezvolta tehnologii open-source si diverse solutii de calcul, incluzand trei divizii: Open Source, Platform Technology si Analysis Center. Centrul a ajuns in prezent la 75 de angajati si are sediul intr-o cladire din Pipera, pe o suprafata de 3.700 mp ce poate gazdui pana la 180 de oameni.

Intel are 350 de angajati in tara, in afara de centrul de soft fiind vorba si de biroul local de vanzari si marketing, dar si de filialele locale ale Wind River si Telmap, companii care sunt parte a Intel.