Cisco Systems este in discutii avansate si ar putea plati cinci miliarde dolari pentru preluarea NDS, companie fondata in Israel si in actionariatul careia News Corp detine 49%, scrie Reuters care citeaza un articol aparut intr-un ziar din Israel. NDS a fost fondata ca start-up la Ierusalim in 1988 iar acum sediul central este in Londra si produsele sale software sunt legate de televizunea prin internet si decodoare.

Informatia provine din ziarul financiar israelian Calcalist care spune ca discutiile sunt in faza avansata. Cei de la NDS nu au confirmat informatia, insa daca suma de cinci miliarde dolari este reala ar fi cu 35% peste pretul actiunilor din momentul delistarii NDS, in 2009, mai scrie publicatia.

NDS are peste 5.000 de angajati si produce software pentru televiziune digitala, decodoare, PC-uri si alte dispozitive mobile. Grupul mai furnizeaza si solutii electronice de securitate pentru aplicatii web, iar produsul sau principal este unul de criptare, fiind instalat pe televizoare "inteligente" prin intermediul unui "smart card" integrat in decodor.

Fondul de investitii Permira detine 51% din actiuni la NDS iar restul sunt ale News Corp, gigantul media in a carui infrastructura tehnica produsele NDS sunt foarte importante.