​Apple a anuntat vanzarea unui numar record de trei milioane de unitati la trei zile dupa lansarea celei mai noi tablete iPad. Terminalul care se vinde in zece tari urmeaza a fi lansat vineri in alte 24 de state, inclusiv Romania. Apple spune ca vanzarile de acum sunt un record pentru iPad.

Apple stabileste noi recorduri cu iPadFoto: Apple

Apple se arata incantata de faptul ca iPad 3, lansat pe 16 martie, si-a gasit pana pe 19 martie peste trei milioane de cumparatori. Ca si comparatie, iPad 2 si-a gasit un milion de clienti in acelasi interval, anul trecut.

iPad 3 se vinde in SUA, Australia, Canada, Franta, Germania, Hong Kong, Japonia, Singapore, Elvetia si Marea Britanie, iar de vineri 23 martie intra in alte 24 de piete, inclusiv Romania.

Preturile in SUA sunt de 699 dolari pentru versiunea cu Wi Fi si 64 GB stocare si de 829 dolari pentru cea care are si 4G. Modelul cu 16 GB stocare costa 499 dolari (fara 4G).

Prima generatie iPad s-a lansat in primavara lui 2010, iar pana la final de 2011 s-au vandut peste 55 milioane unitati iPad si iPad 2.