Retailerul Amazon a anuntat ca va plati 775 milioane dolari pentru a achizitiona compania americana Kiva Systems care produce roboti capabili sa gaseasca si sa transporte pachete in imensele depozite de distributie ale companiei. Amazon are un grad de automatizare destul de scazut in depozitele de unde pachetele pleaca spre clienti, insa achizitia va schimba acest lucru si va creste eficienta companiei, noteaza Reuters.

Amazon va palti 775 milioane pentru Kiva Systems, iar actionarii acestei companii si-au dat aprobarea pentru tranzactia care ar trebui parafata in al doilea trimestru. Compania produce roboti capabili sa gaseasca, sa aseze si sa transporte pachete in marile depozite, avand printre clienti Staples, Gap, Walgreens si Crate & Barrel.

Amazon isi va automatiza procesele din centrele de distributie, urmand sa se vada efecte si in timpii de livrare, noteaza Reuters. Amazon a demarat un proces de eficientizare a activitatilor de distributie, iar anul trecut a construit alte 17 centre, numarul total ajungand la 69.

Kiva Systems s-a infiintat in 2003.