Hewlett-Packard este pe cale sa faca o fuziune intre divizia producatoare de PC-uri si cea de imprimante, in ideea de a mai simplifica activitatile dar mai ales pentru a face economii, scrie Financial Times, citand surse din piata. Anul trecut a fost extrem de dificil pentru HP care si-a concediat CEO-ul, s-a gandit la vanzarea diviziei de PC-uri si a cumparat cu 12 miliarde dolari o companie britanica de 2.000 de angajati.

FT scrie ca daca cele doua divizii vor fi combinate, operatiunile companiei vor deveni mai simple si mai eficiente, insa este de asteptat sa urmeze si concedieri. Cele doua divizii au contribuit cu 48% la cifra totala de afaceri a HP in trimestrul trecut, 30,7 miliarde dolari. Contributia la profit a fost si ea importanta: 42%.

Totusi, vanzarile de calculatoare personale au scazut mult in ultimii ani, iar divizia de imprimante a avut si ea o perioada grea, mai ales ca oamenii printeaza tot mai putin acasa, astfel ca vanzarile de cartuse au avut de suferit.

2011 a fost un an greu pentru HP cu decizii controversate, demisii de rasunet si anunturi surprinzatoare. Pe 22 septembrie HP anunta ca Leo Apotheker, CEO-ul companiei considerat raspunzator de o serie de decizii gresite, este inlocuit de Meg Whitman.

Tot in toamna trecuta compania a incheiat toate demersurile pentru a cumpara cu mai mult de 12 miliarde dolari firma britanica Autonomy, decizie intens criticata in piata pentru suma exorbitanta platita pentru o companie de 2.000 de angajati.