Facebook, cea mai mare retea de socializare online din lume, a cumparat 750 de brevete tehnologice de la International Business Machines (IBM), extinzandu-si astfel portofoliul de patente detinute, fapt care ar putea-o ajuta in a respinge acuzele de incalcare a drepturilor de proprietate intelectuala, potrivit unei surse apropiate procesului citate de Bloomberg. Informatia a fost confirmata si de Reuters. Achizitia vine in contextul in care in aceasta luna, Facebook a fost data in judecata de catre Yahoo!, pe motiv ca ar fi incalcat drepturile de proprietate asupra unor tehnologii detinute de firma din Sunnyvale, California.

Brevetele tehnologice cumparate acopera tehnologii diverse care tin atat de partea de software cat si de retea, potrivit sursei citate de Bloomberg. Achizitia, a carei valoare este posibil sa fie de "sute de milioane de dolari", ii permite Facebook sa-si extinda portofoliul de patente detinute. Reteaua de socializare are in prezent 56 de patente inregistrate si alte 503 de patente aflate inca in evaluare, conform Reuters.

La inceputul acestei luni, Yahoo! a dat in judecata Facebook acuzand-o ca i-ar fi incalcat 10 brevete tehnologice, inclusiv cateva legate de publicitatea online.