O familie din Romania detine in medie 2,6 dispozitive de acces la internet - studiu Kaspersky
In Arabia Saudita media de gadget-uri este de 4,3 pentru fiecare familie, iar in Africa de Sud este de patru. In SUA media de terminale cu care se poate accesa internet-ul este de 3,7/familie, iar in Italia, de 3,6. In Romania este 2,6.
PC-ul este cel mai popular echipament IT din Romania - 71% dintre respondenti afirmand ca detin unul acasa. 16,4% dintre acestia sustin ca poseda doua sau mai multe computere desktop. Si laptop-urile sunt foarte populare printre romani, 51,5% afirma ca au unul in familie, in timp ce 13,3% spun ca detin chiar doua sau mai multe.
Peste 40% dintre cei chestionati au afirmat ca detin personal un smartphone, in timp ce 9,6% dintre acestia spun ca in familia lor exista doua sau mai multe astfel de dispozitive. De asemenea, in privinta tabletelor, numai 5% dintre participantii la studiu au spus ca poseda una in gospodaria lor.
In total, 0,7% dintre gospodariile din Romania detin un set complet de echipamente electronice moderne (PC, laptop, smartphone si tableta).
Numarul total de respondenti a fost 7.000 pentru toate tarile incluse, iar studiul a fost efectuat in mai multe etape pe parcursul lui 2011.
In 2011, Kaspersky Lab a observat o crestere dramatica a numarului de amenintari informatice pe majoritatea platformelor de operare. De exemplu, malware-ul care tinteste sistemul Microsoft Windows a crescut cu 80% anul trecut, iar cel care ataca platforma Mac OS a Apple a crescut cu 35%. In acelasi timp, sistemele de operare mobile nu au fost trecute cu vederea de catre infractorii cibernetici: malware-ul pentru platforma Windows Mobile a crescut cu 13%, cel pentru Symbian cu 16%, iar numarul amenintarilor care tintesc Java2ME a crescut cu 160%.
Sistemul de operare Android este, insa, cel mai afectat de cresterea malware-ului. La inceputul lui 2011, numarul amenintarilor care tinteau aceasta platforma era de cateva zeci, dar la sfarsitul anului acestea au atins 2000. Cresterea totala pentru intregul an a fost de 12.000%, sustin oficialii Kaspersky.

Ce fac cetățenii din Sectorul 2 cu gunoiul menajer de la 1 martie, cu cine încheie contracte, cât plătesc / Primarul Radu Mihaiu: Licență teritorială la nivelul Sectorului 2 nu are niciun operator
1.205 doze de vaccin antiCOVID-19 pierdute, cele mai multe în Cluj / Între motive: spargerea flacoanelor sau temperatura inadecvată
K2 - Povestea ”muntelui sălbatic” - Tragedii și victorii pe un monument fantastic din piatră, zăpadă și gheață
Adele, The Cure, Drake și alții. Ce albume așteptăm odată cu revenirea industriei muzicale în 2021
INTERVIU Cum ne ferim de conspirațiile pe seama vaccinului anti-COVID: Fiecare reacție adversă cunoscută până acum e exagerată de conspiraționiști. Ți se dă de înțeles că vei păți cu certitudine acel lucru
VIDEO Vlog-ul lui Cristian Presură: Cum combat experții în Sănătate principalele temeri legate de vaccinul anti-Covid
Vaccinarea profesorilor rămâne prioritate doar în vorbe / Sindicate: Nu pot să se programeze, unora le este teamă să meargă la școală nevaccinați / Cazul concret a două învățătoare
Afacere păguboasă pentru stat: Peste 90 de milioane de măști din Vietnam zac într-un antrepozit vamal, fără prea mari șanse de a mai fi folosite
Laptopul e si el un PC, ala mare care se tine pe masa sau sub masa, langa monitor, se cheama desktop daca tot vrem sa le diferentiem.