​La trei saptamani dupa ce Yahoo! a dat Facebook in judecata sustinand ca ii sunt incalcate brevete esentiale, reteaua de socializare a raspuns cu aceeasi moneda si cheama Yahoo! in instanta tot pentru zece brevete. Facebook sustine ca Yahoo a "furat" patente legate de tagurile puse la poze, publicitate si recomandari online. E de asteptat ca razboiul brevetelor sa continue.

"Am promis la inceput ca ne vom apara viguros contra plangerii depuse de Yahoo! si astazi am raspuns printr-o procedura in care acuzam Yahoo! ca a furat zece brevete care apartin Facebook", spune, citat de AFP, Ted Ullyot, director economic la cea mai mare retea sociala.

Facebook spune ca plangerea de acum este un raspuns la cea depusa de Yahoo! pe 12 martie si vrea ca, in compensatie, plangerea Yahoo! sa fie respinsa si, in plus, compania sa plateasca si despagubiri catre Facebook.

Facebook detinea la final de 2011 doar 58 de patente tehnologice, numar extrem de mic pentru o companie atat de mare, insa in aceasta luna a anuntat ca a cumparat alte 750 de patente de la IBM, fapt care ar putea-o ajuta in a respinge acuzele de incalcare a drepturilor de proprietate intelectuala.

In plangerea depusa pe 12 martie, Yahoo! a acuzat Facebook ca a cladit intregul model de retea sociala si intreaga expansiune pe brevete care de fapt apartineau Yahoo!.

Facebook face ultimele pregatiri de listare si cele mai optimiste estimari arata ca valoarea de piata a companiei trece de 100 miliarde dolari.

Yahoo! este in declin de cativa ani, numerosi directori au parasit compania, iar valoarea de piata este de 18 miliarde dolari.