​Sony Corp va renunta la 10.000 de angajati anul acesta, echivalentul a 6% din efectivele totale, in incercarea de a mai reduce cheltuielile si de a reveni in viitor pe profit, scrie Reuters, citand ziarul japonez Nikkei. Taierile se vor face in acest an, iar jumatate din job-urile eliminate vor rezulta din reorganizarea a doua divizii, scriu jurnalistii japonezi. Sony nu a confirmat informatia. Compania estima pierderi de 2,7 miliarde dolari pentru anul fiscal incheiat in martie.

Sony are circa 168.000 de angajati iar pana la final de an va reduce cu 10.000 efectivele, 5.000 de locuri de munca urmand sa fie eliminate prin reorganizarea a doua divizii: cea de produse chimice si cea producatoare de panouri LCD.

Sony, care estima pierderi de 2,7 miliarde dolari pentru anul fiscal recent incheiat, l-a numit in martie pe Kazuo Hirai in functia de CEO, principala sarcina a acestuia fiind sa aduca un suflu nou diviziei de televizoare care a pierdut masiv teren in ultimii ani, comparativ cu concurenta.

Hirai avertiza ca revenirea pe profit, in contextul in care Sony a avut pierderi in ultimii patru ani, se va face prin masuri dureroase, insa compania nu a confirmat informatiile legate de concedieri.

Analisti citati de Bloomberg spun ca aceste concedieri nu vor rezolva problema Sony, ci vor fi doar o solutie temporara. Compania valora acum un deceniu 200 miliarde dolari, insa acum capitalizarea de piata este de 20 miliarde dolari, in conditiile in care la Apple vorbim de 591 miliarde, iar la Samsung de 171 miliarde dolari.