​Google a anuntat care sunt cele zece fotografii din finala concursului Photography Prize 2012 la care au trimis poze 20.000 de studenti din 146 de tari. Intre cele zece poze din finala se numara si cea a romancei Alexandra Claudia Manta care a castigat categoria Calatorii. Unul dintre premii consta in faptul ca lucrarile finalistilor vor fi expuse incepand cu 23 mai la Saatchi Gallery, in Londra.

O romanca, finalista a concursului de fotografie dedicat studentilorFoto: Google

Google a anuntat regulile concursului la final de 2011, iar fotografiile au putut fi trimise pana la 31 ianuarie, principala conditie fiind ca participantii sa aiba peste 18 ani si sa fie studenti. Interesant este ca printre cei care nu au avut voie sa participe se numara rezidenti din tari precum Brazilia, Cuba, Iran, Irak, Siria, Coreea de Nord, Sudan, Libia, Liberia, Zimbabwe, Myanmar, dar si regiunea canadiana Quebec.

Au fost zece categorii, iar Google a anuntat acum castigatorii fiecarei categorii, unul dintre premii constand in faptul ca fotografiile vor fi expuse incepand cu 23 mai timp de sapte saptamani la galeria Saatchi din Londra. Trei dintre finalisti sunt din Israel, iar alte tari reprezentate sunt Norvegia, Ungaria, Suedia, Marea Britanie, SUA, China, dar si Romania.

Alexandra Claudia Manta a castigat categoria Calatorii si este, conform profilului de Google+, studenta la Central European University, la Budapesta. Aici puteti vedea intregul album.