Microsoft a anuntat ca vanzarile au avansat cu 6% in primul trimestru din 2012, iar profitul, desi a scazut usor, a ramas la peste cinci miliarde dolari, depasind asteptarile analistilor din piata. Microsoft se arata multumita de rezultate si spune ca foarte multe companii au facut upgrade la Windows 7 care a ajuns sa aiba o cota de 40% pe desktop-urile din firme.

Microsoft a anuntat vanzari de 17,4 miliarde dolari pentru primul trimestru, fata de 16,4 miliarde dolari in perioada similara din 2011. Profitul net a scazut de la 5,23 miliarde, la 5,1 miliarde dolari, insa a fost peste asteptarile analistilor din piata care anticipau un trimestru mult mai slab pentru cea mai mare companie de software.

In conditiile in care tabletele "musca" din cota de piata a PC-urilor iar o parte din piata este in asteptarea Windows 8 care se va lansa in toamna, rezultatele Microsoft sunt considerate bune, mai ales ca vanzarile diviziei Windows au crescut peste cele ale pietei PC-urilor, lucru mai rar. Astfel, in timp ce vanzarile mondiale de PC-uri au urcat cam cu 1-2%, vanzarile diviziei Windows au avansat cu 4%, la 4,62 miliarde dolari. Si divizia de soft pentru business a mers foarte bine, avansand cu 9%, spre 5,81 miliarde dolari.

La polul opus s-a aflat divizia Entertainment and Devices ale carei vanzari au scazut dur, de la 1,93 miliarde dolari, la 1,61 miliarde dolari.