​In ultimul trimestru din 2011, viteza medie de conectare la nivel global a scazut cu 14%, la doar 2,3 megabiti pe secunda, arata un raport al Akamai Tehnologies citat de Engadget.com. Scaderea in sine ramane un mister de vreme ce datele folosite pentru a calcula acest rezultat nu includ internetul mobil de mare viteza.

Chiar daca viteza de conectare a scazut in SUA cu 5,3% fata de trimestrul precedent, ratele medii de conectare sunt inca ridicate comparativ cu anul precedent. Situatia a ramas in mare parte aceeasi. Adoptarea tehnologiei broadband la nivel global a ramas constanta, la 66%, iar Statele Unite continua sa se lupte in cursa pentru cele mai rapide conexiuni la internet.

Ceea ce este interesant este ca numarul conexiunilor broadband a ramas constant in timp ce internetul de mica viteza, sub 256 kilobiti pe secunda, a scazut dramatic. Cu toate acestea, procentul populatiei globale care se conecteaza la internet a crescut cu 2,1% trimestru dupa trimestru, adica 13% intr-un an.

Tendinta pe termen lung este optimista: numarul persoanelor care se conecteaza la internet creste, viteza medie este in crestere, iar numarul persoanelor blocate in era dial-up este in scadere.