Justitia germana interzice Microsoft sa-si mai vanda produsele in Germania. Vezi ce solutie ingenioasa a gasit compania
Judecatorii de la tribunalul regional din Mannheim au dat o hotarare prin care ordona Microsoft sa nu mai vanda in Germania produse precum Xbox 360, Windows 7, Internet Explorer si Windows Media Player, insa noteaza slashgear.com, decizia nu este atat de dura si vehementa cum pare la prima vedere.
Microsoft face apel imediat, iar daca justitia, dupa o analiza mai atenta, va hotari ca nu mai este nevoie de nicio interdictie, ar putea sa-i puna pe cei de la Motorola sa plateasca despagubiri daca acestia vor tot insista cu blocarea vanzarilor Microsoft.
Microsoft a anticipat tot si a luat masuri de siguranta, anuntand la inceput de aprilie ca isi muta din Germania in Olanda operatiunile de logistica din cauza litigiului cu Motorola Mobility pe tema brevetelor.
AFP citeaza reprezentanti ai Microsoft care spun ca, datorita mutarii acestui centru de logistica, hotararea tribunalului va ramane fara efect concret. Practic, germanii pot continua sa comande produsele Microsoft, care le vor fi livrate din Olanda.
Justitia germana este foarte intransigenta cand este vorba de brevete si mai multe produse populare au fost retrase temporar de la vanzare din cauza litigiilor. Germania a devenit un camp de lupta privilegiat pentru companiile care vor sa-si incomodeze rivalii pe tema brevetelor.
Decizii ale justitiei germane au avut efecte importante, vanzarile iPhone fiind intrerupte timp de o zi in Germania, iar cele ale unor produse din gama Samsung Galaxy pentru mai mult timp.
Marile companii de tehnologie au investit miliarde de dolari in achizitionarea de brevete pe care apoi sa le utilizeze defensiv sau ofensiv in lupta cu grupurile rivale.

Experiențe personale: 5 tineri din România povestesc cum au folosit pandemia pentru a se reinventa
Cum să devii imun la reclame pentru a nu-ți arunca banii aiurea. Ghidul minimalistului fericit
România și trenurile internaționale - O istorie de 130 de ani, de la trenurile ce parcurgeau peste 3.000 de km până la rutele mult mai scurte din prezent
Walker, Texas Ranger, se întoarce! / Vești bune pentru fanii Indiana Jones / Noi dovezi despre formarea găurilor negre supermasive
Este foarte usor sa zici "jos cu X" si "libertate". Multe companii insa folosesc aceste softuri nu pentru ca le place ci pentru ca le este comod. Fireste - putem trece toti pe Linux sau Mac sau chiar sa ne scriem propriul sistem de operare (in asamblare, ca sa fie eficient). Singura intrebare e: merita? Nu uitati ca pe langa faptul ca schimbati softul de pe servere si calculatoare mai trebuie sa si pregatiti personalul sa le foloseasca.
Concluzia: nu MS sau Apple sau RedHat sunt mai buni. CONCURENTA este de departe cea mai buna.
E ca si cum ai zice : multi stiu ca mancarea de la McDonalds e junk food, dar cine sta sa-si gateasca in secolul asta ? Iata ca unii stau si considera acel timp pierdut ca o investitie in cresterea calitatii vietii. Evident in timpul asta, McDonalds si Coca-Cola gem de clienti. E alegerea lor in ambele cazuri. Pentru mine, tot o ciuma sunt, si chiar daca mai mananc/beau si eu de la ei, macar incerc sa constientizez ca este o problema. Incerc sa fac la fel si cu IT-ul.
Acasa folosesc acest Linux pentru activitati de rutina si sunt 100% multumit. Asta pentru nu ma joc.
In mediul profesional folosesc tot Linux si tot ce pot spune e ca timpul "pierdut" pentru a face ceva este de fapt timp investit in mare masura in dezvoltarea personala. Povestea cu productivitatea invocata de Microsoft nu se aplica asa cu ochii inchisi nici macar in agricultura. Daca ajunge sa conteze cat faci si nu ce faci si nu esti un asiatic ieftin, deja ai o problema :))
Exista distros pt fiecare. Important e sa isi faca treaba pentru care vrei sa-l folosesti. Daca vrei. Oricum embedded linux e altceva, nu intru in detalii, dar pe scurt e open cam cat vrea acel producator sa fie, e si cazul Android, nu trebuie pus in aceeasi oala un distro community driven.
Individul e un troll.
Nu e in stare sa spuna nimic constructiv. E genul de individ acru si mediocru care crede ca le stie pe toate, pentru care succesul (altora) e neaparat o ciuma (proiectie a un psihic ce nu se poate acomoda cu ratarea proprie si care nici nu poate face nimic pentru a-si schimba soarta).
Pentru umanitate singura ciuma majora sunt indivizii ca el.
E omenesc ce se intampla. Oamenilor nu le place niciodata sa le pui la indoiala alegerile si cu cat sunt mai simpli, cu atat reactioneaza mai violent. Incercarile tale de a ma categorisi imi aduc aminte de Becali cand nu mai are argumente : esti o zdreanta, hahalero :))
doar daca ma obligau aveam dreptul sa emit o parere despre ei ?
Ca sa instalezi un linux pe un sistem personal e usor. Trebuie doar ca respectivul sistem sa nu aibe componente prea specializate.
Totusi, ca sa mai pui dupa aia niste chestii mai putin standard, incepe distractia. Distractie pentru cei care cunosc bine linuxul, nu pentru incepatori. Ca pentru incepartori e un adevarat chin.
Combinatii de sudo, chmod, chown, setari prin tot felul de directoare, cu vi, pico sau daca ai noroc gedit.
Sa nu mai vorbim de servere, unde gasesti unele chestii care poate (dar nu e sigur) ca merg mai bine decit ce ofera microsoft, insa instalarea/configurarea nu e la indemina oricui, cum de exemplu ofera microsoft.
Si se pare ca linux a imprumutat obiceiul microsoft, ca atunci cind se scoate un release mai important, sa ai de invatat destule chestii noi, ca unele din aplicatiile vechi nu mai merg sau nu mai sunt suportate.
Linuxul e superb, ai multe chestii faine pe el, insa pina nu se va face ceva legat usurinta de utilizare/configurare, mai dureaza sa se impuna.
Vorbesc prin prisma utilizatorului "normal". Sa ne uitam cu ce aplicatii vine el si cu ce aplicatii vine Windows. Sa luam un exemplu mic din orice categorie , browser, editor text, editor de imagini, dezarhivator, office, multimedia etc.
Sa ne uitam ca miile de aplicatii se pot instala cu un click din toolurile grafice sau o comanda de terminal care se poate copia de pe orice site gasit de google la cautarea : "cum instalez x". Cu hardware-ul, ce sa zic, ai sanse sa mearga toate din prima daca nu ai chipseturi mai exotice, ceea ce pe windows fara CD nici nu se pune problema. Inca trebuie atentie la compatibilitatea hardware-ului cu Linux, dar sansele sunt mari sa mearga din prima. Pe scurt, tot rahatul ul mancat de unii la adresa Linux, cum ca e greu de folosit, ca trebuie sa recompilezi kernelul la tot pasul, ca pana la urma te infunzi in el ( evident e greu pt unii sa cauti pe google samd ) e doar rahat mancat cu lopata si atat.
Dupa pasii imensi facuti in utlimii ani la interfata, ergonomie si de ce nu aplicatii, Linux tot nu e luat in calcul ca home&office OS din cauzele urmatoarele : 1. nu merg jocurile si 2. sperie tehnofobii si 3. nu merg unele aplicatii facute doar pentru windows, altele da, prin Wine.
Asa, pierde din start vreo 95% din potentialii utilizatori.
Interoperabilitate cu alte sisteme - de exemplu poti configura un telefon IP prin Cisco Call Manager cu utilizatorii din Active Directory - cand userul se logheaza pe compul atasat la telefon, automat i se descarca pe telefon agenda, setarile, listele de apeluri, tonurile si i se deblocheaza apelarea. As vrea o solutie si pt Linux sau Mac.
Utilizatorul nu cumpara un sistem de operare de dragul sistemului de operare. El cumpara serviciile oferite de el. Si cand aceste servicii nu sunt sau merg doar "uneori" e nasol.