​Scott Thompson, cel care conduce Yahoo! de la inceput de an, a mintit in CV scriind ca are atat diploma de licenta in contabilitate, cat si in informatica. Yahoo! a confirmat ca seful companiei nu este licentiat decat in contabilitate, insa spune ca asta nu schimba cu nimic faptul ca este un om de inalta calificare. Totul a iesit la iveala dupa ce seful unui fond de investitii care detine 6% din Yahoo! a semnalat board-ului Yahoo! aceasta problema, scrie AFP.

Thompson scria in CV ca a obtinut diploma de licenta in contabilitate si informatica (computer science) la Stonehill College, o universitate catolica din Boston.

Thompson a preluat in ianuarie functia de CEO al Yahoo! si atunci si-a adaugat in CV si informatia falsa legata de o diploma de licenta in informatica. Minciuna a iesit la iveala dupa ce seful fondului de investitii Third Point care detine 6% din capitalul Yahoo! a trimis o scrisoare board-ului Yahoo!

Daniel Loeb, manager al Third point a explicat board-ului de ce a considerat necesar sa faca dezvaluirea: declaratiile inexacte arunca umbre asupra caracterului celui care ar trebui sa salveze Yahoo! si aduc si indoieli legate de capacitatile sale profesionale.

Scott Thompson, in varsta de 54 de ani, a fost presedinte al PayPal din grupul eBay, iar inainte a avut functii importante la Inovant, parte a Visa, dar si la Barclays Global Investors.

Yahoo! a anuntat miercuri ca renunta la 2.000 de angajati pentru a reusi sa faca economii importante in ideea de a reveni pe linia de plutire dupa mai multi ani de declin si schimbari dese in conducere. Vorbim de al saselea val important de concedieri din ultimii patru ani. Cei 2.000 reprezinta 14% din numarul total al angajatilor.