​Neelie Kroes, vicepresedinte al Comisiei Europene, a recomandat participantilor la o conferinta de tehnologie la Berlin sa nu se mai preocupe de tratatul ACTA fiindca este foarte probabil ca vom trai intr-o lume in care acesta sa nu mai existe. Tratatul a fost intens criticat, zeci de mii de oameni au protestat in strada si foarte multe tari au renuntat la ratificarea lui.

Protest impotriva ACTA / Bucuresti, Piata Universitatii, 11.02.2012Foto: HotNews / Dan Popescu

"Nu va mai preocupati de ACTA", a spus Kroes la conferinta Re:publica tinuta la Berlin. "Am vazut cu totii cate mii de oameni au protestat impotriva unor reguli pe care le vad ca fiind o constrangere adusa deschiderii si inovatiei internet-ului", spune Kroes care este si comisar pentru Agenda Digitala.

"Este o voce politica noua si puternica. Si ca forta pentru deschidere o consider binevenita, chiar daca nu sunt intotdeauna de acord cu ce spune pe fiecare subiect", a mai precizat cunoscutul comisar.

"Este foarte probabil ca vom trai intr-o lume fara SOPA si fara ACTA", mai spune Kroes care a fost citata de unele site-uri cum ca ar fi spus ca "ACTA este moarta si ingropata". Purtatorii de cuvant au precizat insa ca ea nu a spus aceasta fraza, ci a facut o observatie asupra realitatii politice.