​Dupa ce Facebook a anuntat pretul de tranzactionare al actiunilor la bursa de la New York iar calculele dau retelei sociale o valoare de 104 miliarde dolari, Bloomberg a conchis ca fondatorul Mark Zuckerberg devine mai bogat decat Larry Page si Sergey Brin, creatorii Google. Zuckerberg detine actiuni in valoare de peste 19 miliarde dolari, insa ramane de vazut cum va evolua pretul titlurilor in urmatoarele zile.

La debutul pe bursa, vineri, actiunile vor incepe sa fie tranzactionate de la 38 de dolari, ceea ce inseamna ca Facebook are o valoare de 104 miliarde dolari.

Din IPO s-au strans peste 16 miliarde dolari, ceea ce face ca oferta initiala sa fie una dintre cele mai reusite din istorie. General Motors a strans 15,8 miliarde dolari in IPO-ul din 2010, in timp ce Visa a adunat 17,9 miliarde dolari in 2008.

Tranzactionarea actiunilor Facebook este programata sa inceapa vineri la ora 11 pe platforma electronica NASDAQ sub indicativul "FB". Calculele dau o valoare de piata de 104 miliarde dolari, jumatate fata de valoarea actuala a Google si de cinci ori sub valoarea Apple. Chiar si asa, foarte multi spun ca Facebook valoreaza mult mai putin.

Bloomberg noteaza ca Mark Zuckerberg devine al 29-lea cel mai bogat om din lume datorita actiunilor care valoreaza acum 19,3 miliarde dolari. El ii devanseaza pe fondatorii Google - Larry Page si Sergey Brin - care ocupa locurile 30 si 31 in clasamentul Bloomberg Billionaires Index.

Cat valoreaza actiunile "greilor" de la Facebook, conform Bloomberg

Mark Zuckerberg $19.1 mld

Dustin Moskovitz $5.1 mld

Alisher Usmanov $5 mld

Eduardo Saverin $2.9 mld

Sean Parker $2.5 mld

Peter Thiel $1.06 mld

Sheryl Sandberg $1 mld

Chris Hughes $835 mil

Yuri Milner $400 mil

Mark Pincus $164 mil