Hewlett-Packard va anunta saptamana viitoare ca renunta la 30.000 de angajati, masura drastica ce isi propune sa readuca gigantul IT pe linia de plutire, dupa mai multi ani de declin, scrie Reuters, citand surse din piata. HP are 300.000 de angajati pe plan mondial si concedierile vor fi facute mai ales in randul diviziei de servicii si in randul celor apropiati de pensionare. HP a catalogat informatia ca fiind doar o speculatie.

Sursele spun ca HP va anunta saptamana viitoare ca urmeaza sa renunte la 25-30.000 de oameni, miscarea fiind una radicala, insa foarte necesara in conextul in care CEO-ul Meg Whitman incearca sa redreseze gigantul IT.

Daca informatia se va confirma, va fi una dintre cele mai mari runde de concedieri din istoria industriei americane. In anii 90' IBM a renuntat la 60.000 de angajati, in timp ce Bank Of America anunta in toamna lui 2011 ca reduce cu 30.000 efectivele.

HP a avut ani grei sub sefia lui Mark Hurd care a demisionat in 2010, in timp ce 2011 a fost un an agitat, HP fiind la un pas sa vanda divizia de PC-uri. Tot in 2011 a cumparat cu 12 miliarde dolari o companie britanica de IT cu numai 2.000 de angajati, iar CEO-ul Leo Apotheker a fost criticat masiv pentru cum a condus compania si inlocuit cu Meg Whitman in septembrie 2011.

E de asteptat ca reducerile drastice de personal sa fie facute mai ales la divizia de servicii care a pierdut masiv teren in lupta cu IBM, Accenture si companiile indiene.

Meg Whitman a indicat inca de la preluarea sefiei HP ca este nevoie de masuri radicale de reducere a costurilor, astfel ca cifrele mari nu trebuie sa surprinda.