​Yahoo! a ajuns la un acord cu grupul chinez de e-commerce Alibaba, astfel incat compania americana isi va reduce participatia la grupul asiatic, de la 40%, la 20%. Practic Alibaba rascumpara jumatate din actiunile detinute de Yahoo!, urmand sa plateasca 7,1 miliarde dolari grupului american.

Yahoo! a cumparat in urma cu sapte ani 40% din capitalul Alibaba Group pentru un miliard de dolari, iar de luni bune se poarta negocieri tensionate intre cele doua companii pentru ca Alibaba sa rascumpere o cat mai mare parte din actiuni.

Alibaba Group a fost fondat in 1999, are 25.000 de angajati, sediul este in orasul Hangzhou iar activitatile in care este prezenta sunt internet, e-commerce si software. Alibaba va plati catre Yahoo! 6,3 miliarde dolari cash si 800 milioane dolari in actiuni, tranzactia deschizand drumul catre listare pentru grupul chinez aflat intr-o perioada foarte buna.

Intelegerea prevede ca atunci cand Alibaba se va lista, Yahoo! ii va revinde inca zece procente din actiuni, fiind foarte posibil ca intreaga participatie sa fie vanduta dupa IPO.