Seful bursei Nasdaq a admis ca se simte jenat din cauza problemelor tehnice aparute la intrarea Facebook pe bursa, iar consecinta ar putea fi schimbarea sistemelor electronice de gestionare a tranzactiilor, scrie The Wall Street Journal. Tranzactionarea a inceput vineri cu 20 de minute mai tarziu din cauza unei erori in sistemele informatice, eroare ce nu a fost depistata la teste.

Bob Greifeld, sef al Nasdaq OMX a spus intr-o conferinta de presa ca se simte jenat de problemele tehnice care au facut ca tranzactionarea actiunilor Facebook sa inceapa vineri cu 20 de minute intarziere. In plus, traderii nu au stiut ore in sir daca tranzactiile lor au fost inregistrate sau nu de sistemele informatice. Greifeld spune ca intarzierea a fost cauzata de o eroare de ordinul milisecundelor ce nu a fost depistata la testele facute in zilele precedente.

Greifeld a aparat insa performantele sistemelor electronice per ansamblu, spunand ca in afara de acele milisecunde sistemele au facut fata cu brio la una dintre cele mai mari intrari din istoria bursei. El admite ca trebuie facute schimbari si presa scrie ca Nasdaq isi va moderniza sistemele electronice pentru ca astfel de probleme sa nu mai apara, mai ales ca nu este prima oara cand un IPO are de suferit din cauza unor probleme tehnice.

Prima zi pe bursa a Facebook a fost o dezamagire fiindca actiunile au incheiat la o cotatie foarte apropiata de cea de la deschidere: 38,43 fata de 38 dolari/actiune. Unii au spus ca evolutia sub asteptari a actiunilor s-a datorat problemelor tehnice, insa cei de la Nasdaq au spus ca nu se pune problema sa se fi intamplat asa ceva.