Dupa ce la final de 2011 a lansat pentru studentii catorva universitati din SUA o retea sociala experimentala, Microsoft a pus la dispozitia oricui doreste reteaua numita So.clcare in niciun caz nu vine cu ambitia de a concura cu Facebook. Se vrea a fi un experiment care sa permita doritorilor sa puna la comun diverse tipuri de continut, iar ca sa te autentifici poti folosi detaliile contului de Facebook.

Microsoft soclFoto: www.so.cl

Reteaua sociala a fost la dispozitia studentilor catorva universitati din SUA si a devenit in week-end-ul trecut accesibila publicului larg fara ca Microsoft sa faca tam-tam pe subiect, semn ca si ambitiile cu acest proiect sunt reduse.

Microsoft spune ca produsul dezvoltat de Fuse Labs se vrea a fi un "proiect de cercetare concentrat pe invatare si pe viitorul experientelor sociale". Userii cu interese comune sunt invitati sa creeze "colaje de continut" cu ajutorul motorului de cautare Bing si a unor link-uri externe ce pot fi impartasite cu prietenii.

Microsoft nu pozitioneaza So.cl ca rival pentru Facebook, ci dimpotriva exista un grad important de integrare fiindca, spre exemplu, te poti autentifica pe So.cl utilizand datele contului de Facebook.

So.cl este gandita in continuare ca tool pentru studenti, dispune de posibilitatea de a face chat video si exista si un buton in genul "like" de la Facebook.

Microsoft spune cat se poate de clar ca So.cl nu vrea sa inlocuiasca nimic, ci sa vina in completarea diverselor retele existente. Compania adauga ca vrea ca studentii sa utilizeze in continuare Facebook, Twitter, Linkedin, Google si orice aplicatii doresc.