​Taiwanezii de la Acer au prezentat intr-o conferinta ce prefateaza targul de tehnologie Computex Taipei doua tablete cu noul sistem de operare Windows 8 si doua notebook-uri din categoria Ultrabook care dispun insa si de ecran senzitiv. Acer a avut opt ani consecutivi de crestere a vanzarilor pana in 2009, insa de atunci lucrurile nu au mers grozav, iar unele categorii de produse au avut un declin de 30-40%.

Acer a prezentat doua tablete: una, modelul Iconia W510, are ecran de 10,1 inch, insa i se poate atasa o tastatura care ii si mareste autonomia bateriei pana la 18 ore. A doua tableta - W700 - are un ecran neobisnuit de mare pentru segment, 11,6 inch, dispune de trei porturi USB si de noile procesoare Ivy Bridge de la Intel. Slider-uri prezentate in conferinta Acer arata ca prima tableta (care dispune tot de procesor Intel) va costa intre 600 si 800 dolari, iar a doua intre 800 si 1.000 dolari.

Acer a adus si doua laptop-uri incadrate la categoria pe care Intel a numit-o Ultrabook (laptop-uri usoare, foarte performante si capabile sa porneasca extrem de repede). Acer a prezentat doua notebook-uri din seria Aspire S7: unul cu ecran de 11,6 inch si autonomie de noua ore si altul de 13,3 inch. Ambele au procesoare Intel si ruleaza o versiune preliminara de Windows 8. Compania a lasat de inteles ca aceste ultrabook-uri vor costa intre 1.000 si 1.800 dolari.

Cei de la Acer spun ca Windows 8 este un sistem revolutionar care va schimba multe in piata, iar CEO-ul companiei, JT Wang spune ca gigantul taiwanez se indreapta intr-o directie buna, dupa ce anul trecut a fost unul de declin. Compania a vandut peste 37 milioane de PC-uri anul trecut pe plan mondial, scadere de mai mult de 10% fata de 2010.

Laptop-urile cu Windows 8 vor ajunge in ultimul trimestru pe piata.