​Compania romaneasca E-Boda, cunoscuta pentru comercializarea unor produse precum DVD playere, rame foto si televizoare, a lansat o noua tableta sub brand-ul propriu, un model cu ecran de 9,7 inch ce ruleaza Android 4.0 si cantareste 600 de grame. Modelul numit Impresspeed IPS Supreme este conceput in regiunea chineza Shenzen, iar cei de la E-Boda spun ca daca ar fi fost sa aiba 3G incorporat, pretul ar fi fost cu 300 de lei mai mare. Tableta costa 999 lei.

E Boda a lansat o noua tabletaFoto: Hotnews

La doua luni dupa lansarea primei tablete, cei de la E-Boda aduc pe piata un nou model. Acesta dispune de ecran de 9,7 inch care suporta zece atingeri simultan, iar procesorul este de 1,2 Ghz. Cea mai noua tableta sub brand-ul E-Boda are 1 GB RAM, 8 GB stocare interna si vine cu un card micro SD de 8 GB.

Tableta dispune de conectivitate Wi Fi si la partea de 3G poate functiona cu anumite stick-uri USB, cei de la E-Boda urmand sa puna la vanzare cateva astfel de modem-uri, la pretul de 150 lei.

Alexandru Dragoiu, fondator al E-Boda, spune ca daca produsul ar fi avut 3G incorporat, pretul ar fi fost cu 300 de lei mai mare. "Nu am vrut sa depasim pragul psihologic de 1.000 lei fiindca am fi intrat in cu totul alta categorie".

Dragoiu spune ca E Boda va mai lansa anul acesta cel putin doua noi modele de tablete, unul care va costa intre cele doua existente, deci cam 800 de lei si altul mai ieftin decat prima tableta lansata de e Boda care acum se vinde 599 lei.

Fondatorul E Boda estimeaza ca pe piata romaneasca s-ar putea vinde chiar si 140.000 de tablete din toate marcile in acest an, iar pentru compania sa asteapta o cota de circa 7%. El spune ca in ultimele trei luni pretul mediu al tabletelor (din toate marcile) vandute in tara a scazut de la 1.500 lei, la 1.350 lei.

Pe piata romaneasca se vand peste 50 de modele de tablete, exista cateva si sub 550 de lei, iar o parte dintre ele, inclusiv brand-urile Allview, Evolio si Serioux sunt sub 1.000 de lei. Cele mai performante iPad-uri ajung sa coste peste 3.500 leim iar modele de la Samsung, Asus si Motorola pot trece de 2.500 lei.