​In decembrie 2011 patru romani au fost pusi sub acuzare in SUA pe motiv ca din 2008 incoace ar fi obtinut milioane de dolari din spargerea unor sisteme electronice de plati cu cardul aflate la peste 200 de comercianti. Doi dintre ei au fost pacaliti ingenios de cei de la Secret Service, fiind atrasi sa vina din Romania in SUA cu povesti inventate in care femei atractive le promiteau tot ce si-ar putea dori. Cei doi romani au fost arestati in momentul cand au ajuns in SUA.

Romanii au spart sisteme electronice de plati de la 150 de restaurante Subway aflate in statele Louisiana si Mississippi si alte 50 de sisteme ale altor companii. Subway a dat in 2009 in judecata Radiant, furnizorul sistemelor de tip POS, pe motiv ca acestea sunt nesecurizate. Actiunea in justitie a pornit acum doi ani de la faptul ca un hacker roman a profitat de vulnerabilitatile din sistem pentru a fura date bancare de la clienti Subway.

Cei acuzati sunt: Adrian-Tiberiu Oprea din Constanta, Iulian Dolan din Craiova, Cezar Iulian Butu din Ploiesti si Florin Radu din Rimnicu Vilcea. Oprea a fost arestat in SUA, Radu nu a fost prins inca, dar Secret Service s-a gandit cum sa-i faca pe ceilalti doi sa revina in SUA, iar solutia a fost sa-i atraga prin povesti in care sunt implicate femei, scrie jurnalistul specializat in probleme de securitate informatica Brian Krebs.

Iulian Dolan a fost momit de o femeie - agent care s-a dat drept angajata a unui cazinou si cu care romanul s-a imprietenit pe internet. Agentul l-a convins pe Dolan ca nu e nimic dubios si i-a oferit bilet de avion si cazare gratuite. Biletul a fost cumparat chiar de cazinou, astfel incat nimic sa nu para suspect. Dolan a fost arestat cand a aterizat in SUA si documentele arata ca avea la el cateva haine, un lant de pus la gat si trei cutii mari cu prezervative romanesti cu aroma de struguri...

Pentru Iulian Butu momeala a fost o presupusa turista pe care el ar fi cunoscut-o in Franta. Cei de la Secret Service au cerut de la Yahoo! lista e-mail-urilor romanului pentru a afla cat mai multe despre el si au creat si aici o falsa poveste in care frumoasa turista care il momea era chelnerita in SUA. Butu a fost cu succes determinat sa vina la Boston si, dupa cum se exprima unul dintre procurori "a fost inhatat cum a coborat din avion, iar catusele nu aveau nici macar blanita pe ele".