Locuitorii din Bucuresti vor avea acces incepand de miercuri, 20 iunie, la informatii in timp real despre starea traficului in oras, prin intermediul aplicatiilor mobile Google Maps. In afara de Bucuresti, serviciul va mai oferi si informatii despre cum se circula pe autostrazile din Romania.

Date de trafic in timp real pentru Bucuresti si autostraziFoto: Hotnews

"Hartile Google si-au extins acoperirea serviciului de vizualizare a conditiilor de trafic in timp real, pentru a include 7 tari noi: Belarus, Estonia, Letonia, Mexic, Peru, Romania si Africa de Sud", informeaza compania intr-un comunicat de presa care anunta lansarea serviciului.

Utilizatorii de telefoane inteligente pot sa isi activeze acum functia din aplicatia Maps, fara sa fie nevoie de nici un alt program.

Mai exact bucurestenii pot vedea in timp real daca traficul pe o anumita ruta este congestionat sau nu, serviciul indicand cat de repede se circula in zona respectiva dar si timpul estimat de calatorie. Informatiile referitoare la trafic sunt niste estimari si sunt colectate de la utilizatorii care folosesc Google Maps de pe terminalele mobile sau Navigarea cu Harti Google de pe terminalele mobile si isi activeaza optiunea My Location.

Informatiile despre conditiile de trafic pot fi imbunatatite cu cat mai multi utilizatori folosesc navigarea cu ajutorul hartilor Google.

Utilizatorii noi pot verifica condiţiile de trafic vizitând http://maps.google.ro/ şi accesând stratul de trafic în widget-ul din partea superioară dreaptă a hărţii. Aceste informaţii de trafic sunt disponibile si pe Hărtile Google pentru dispozitive mobile şi cu Navigarea cu Hărti Google Navigation.

Mai multe detalii despre cum functioneaza acest serviciu si colectarea datelor -aici.