Facebook a inlocuit in multe dintre profilurile userilor sai adresa principala de mail introdusa de cel care a creat profilul, cu adrese terminate in @facebook.com, cea mai mare retea sociala incercand sa-si popularizeze clientul de e-mail care a avut prea putin succes pana acum. Marea suparare tine mai ales de faptul ca modificarea a fost facuta pe furis, fara ca Facebook sa ceara voie, iar un user care a introdus la profil o adresa de tipul gheorghe.ionescu@yahoo.com s-a trezit ca automat adresa a fost inlocuita cu gheorghe.ionescu@facebook.com.

Un blogger pe nume Gervase Markham a descoperit in weekend ca Facebook i-a schimbat automat adresa primara (Primary adress) din profilul de Facebook cu una care se termina in facebook.com. El a tras un semnal de alarma si presa a scris pe larg, userii fiind suparati mai ales din cauza ca Facebook a facut schimbarea automat, fortat si pe tacute, fara sa ceara acordul milioanelor de useri.

Schimbarea nu s-a petrecut la toata lumea, insa suficient de multi au descoperit ca e-mailul a fost inlocuit si foarte multa lume s-a aratat suparata de modul cum a fost facuta schimbarea.

Destul de putina lume are rabdare sa stea sa se uite pe indelete in reglajele contului de Facebook, astfel ca daca bloggerul numit mai sus nu ar fi atras atentia, probabil ar mai fi trecut ceva timp pana cand lucrurile sa iasa la iveala.

Facebook a actionat intr-un stil asemanator cu Google care integrase automat in e-mail reteaua Buzz, fara sa fi cerut acordul userilor. Facebook a lansat un client de e-mail in noiembrie 2010, insa nu foarte multa lume a adoptat aceste e-mail-uri care se termina in facebook.com.

Compania spune ca a facut schimbarea in dorinta de a uniformiza lucrurile si adauga ca userii au totala libertate de a-si alege ce e-mail vor sa utilizeze in raport cu contul de Facebook.

Incercarea e parte a dorintei lui Mark Zuckerberg de a face din Facebook centrul comunicarii personale pentru cat mai multi useri care sa petreaca tot mai mult timp in retea.