Dirijorul si compozitorul roman Sergiu Celibidache este omagiat astazi de Google.ro, versiunea romaneasca a motorului de cautare, printr-un logo special, cu ocazia implinirii a 100 de ani de la nasterea muzicianului. Sergiu Celibidache s-a nascut la Roman, in judetul Neamt, pe 28 iunie 1912 si a decedat in 1996 in Franta, potrivit Mediafax.

Logo-ul GoogleFoto: google.ro

Sergiu Celibidache a cunoscut faima ca dirijor in intreaga lume. El a condus Orchestra Filarmonica din Berlin si Orchestra Radio din Stuttgart. De asemenea, a condus Orchestra Nationala din Paris si Orchestra Simfonica Radio din Stockholm. In 1979 a primit functia de director muzical general al orasului Munchen si de dirijor permanent al orchestrei filarmonice din orasul german. Sergiu Celibidache a facut din Filarmonica din Munchen una dintre cele mai bune orchestre simfonice din lume.

Sergiu Celibidache refuza inregistrarile, astfel ca exista putine inregistrari ale concertelor conduse de el. Celibidache considera ca a asista la un concert insemna sa iei parte la momentul in care "ia nastere muzica".