​Apple a ajuns la o intelegere si va plati 60 milioane dolari companiei Proview care sustinea ca detine drepturile asupra marcii "iPad" in China si ceruse ca Apple sa nu mai aiba dreptul sa vanda tableta in cea mai populata tara de pe glob. Telegraph noteaza ca disputa s-a rezolvat si ambele parti sunt multumite. Proview a inegistrat marca "iPad" in 2000, iar Apple a cumparat de la ea drepturile de utilizare a numelui in 2009, insa Proview a sustinut ca Apple a cumparat doar partial drepturile.

Proview chemase Apple in justitie si ceruse ca tabletele iPad sa fie scoase de pe rafturile magazinelor chineze, presa scriind ca Proview solicita despagubiri de peste 1,5 miliarde dolari de la Apple.

Compania asiatica ajunsese chiar sa ceara interzicerea vanzarii iPad in SUA, dar nu a avut castig de cauza. Acum, Inalta Curte de Justitie din Guangdong a confirmat ca litigiul s-a stins si ca Apple va plati 60 milioane dolari companiei Proview.

Chinezii inregistrasera in 2000 marca "iPad", iar in 2009 Apple cumparase cu 35.000 de dolari dreptul de a folosi la nivel global acest brand. Proview a spus insa ca Apple a cumparat drepturile numai de la o fililala a sa si ca Apple nu ar avea dreptul sa utilizeze numele iPad pe piata chineza.

Un analist chinez citat de Telegraph subliniaza ca, desi Proview a inregistrat marca iPad, cei de la Apple au dat acestei marci o valoare uriasa, astfel ca ambele companii se pot arata multumite de intelegere.