Board-ul Yahoo! este foarte aproape de a lua o decizie privitoare la persoana care va conduce compania care de cativa ani este in declin. Cu un CEO concediat prin telefon si un altul presat sa plece fiindca a mintit in CV nu este de mirare ca Yahoo! este intr-o perioada tulbure. Pentru sefia companiei doua persoane sunt candidate: Ross Levinsohn care desine postul de CEO interimar si Jason Kilar de la Hulu.

Yahoo! a avut ani grei si o perioada de instabilitate la varf care nu i-a facut bine. In 2011 CEO-ul Carol Bartz era concediat prin telefon, iar in mai cel care conducea atunci compania, Scott Thompson, a fost nevoit sa demisioneze dupa ce s-a dovedit ca a mintit in CV, desi nu avea diploma in computer science.

In 14 mai Yahoo! l-a numit ca director interimar pe Ross Levinsohn, cel care conducea divizia media, insa board-ul este la cateva zile de anuntarea numelui celui care va conduce compania ca CEO cu puteri depline.

Ross Levinsohn este unul dintre cei doi oameni care au cele mai mari sanse sa primeasca functia de CEO plin, avantajul lui fiind ca este un om din interiorul companiei

Cel de-al doilea candidat la functia de CEO este Jason Kilar, cel care conduce cunoscutul site american de streaming video Hulu. Platfforma video a ajuns la doua milioane de abonati.

Yahoo! anunta in mai ca renunta la 2.000 de angajati pentru a reusi sa faca economii importante in ideea de a reveni pe linia de plutire dupa mai multi ani de declin si schimbari dese in conducere. Vorbim de al saselea val important de concedieri din ultimii patru ani. Cei 2.000 reprezinta 14% din numarul total al angajatilor.