​Steve Ballmer, CEO al Microsoft, a prezentat luni versiunea beta a Office 2013, cea mai noua editie a programelor de productivitate fiind adaptata sa functioneze pe dispozitivele cu touch-screen ce vor folosi noile sisteme Windows 8 si Windows Phone 8. "Este cea mai ambitioasa versiune de Office pe care am lansat-o vreodata", a spus seful Microsoft, in noul Office urmand a fi integrat si Skype. Demonstratiile au fost facut pe o tableta Samsung cu Windows 8

Steve BallmerFoto: AGERPRES

Noul Office merge cu noua interfata Metro care debuteaza cu Windows 8, este adaptat pentru dispozitivele cu ecran tactil si se bazeaza foarte mult pe cloud-computing, documentele putand ramane stocate nu doar pe PC-ul user-ului, ci si pe internet. Si la Office 2010 documentele puteau fi stocate online, insa la editia care va fi lansata la anul numarul de activitati care pot fi facute online cu Word, PowerPoint sau OneNote creste substantial.

Despre Office 2013, Steve Ballmer a spus ca este "o noua generatie care aduce cate ceva din indrazneala si frumusetea Windows 8 si Windows Phone", el adaugand ca este "cea mai ambitioasa lansare de Office de pana acum" Office este o componenta esentiala pentru Microsoft, compania obtinand anual venituri de circa 15 miliarde dolari cu aceasta divizie.

Interfata noului Office este mai aerisita, iar spre exemplu popularul Word permite nu doar ca documentele sa fie editate simultan de mai multi oameni prezenti in diverse locuri, ci si integrarea mai usoara a clip-urilor YouTube in document, dar si editarea de PDF-uri. In plus, toate programele suitei sunt integrate cu sistemul de stocare online SkyDrive, astfel incat utilizatorii pot relua de pe alte terminale foarte usor lucrul la un document.

Datorita stocarii online, utilizatorii pot relua lucrul pe tableta sau chiar pe smartphone la un document pe care au inceput lucrul la desktop.

In ciuda optimismului Microsoft ramane de vazut ce vor alege companiile, in conditiile in care si Google isi promoveaza puternic suita de aplicatii si vine cu oferte tot mai agresive.