​Asus va lansa in foarte scurt timp pe plan local, cu siguranta pana la toamna, tableta Nexus 7 dezvoltata in colaborare cu Google si prezentata in premiera mondiala la final de iunie, au spus reprezentantii companiei la evenimentul de lansare a celui mai nou ultrabook. Asus a lansat in Romania ultrabook-ul ZenBook Prime care este disponibil in versiunile cu ecran de 11,6, respectiv 13,3 inch, iar preturile sunt in jurul a 5-6.000 lei.

Google Nexus 7Foto: Reuters

Google a prezentat in premiera mondiala pe 27 iunie tableta Nexus 7 care este produsa de Asus, are ecran de 7 inch, iar in SUA costa de la 199 dolari. Tableta poate fi cumparata acum si in Marea Britanie unde preturile pleaca de la 160 lire (circa 200 de euro).

Ciprian Donciu, Country manager Asus Romania, spune ca tableta va fi lansata in foarte scurt timp pe piata romaneasca, pe canalele obisnuite de vanzari ale Asus. "Este prima tableta de 7 inch quad-core, inglobeaza NFC, solutia de inlocuire a cardului bancar, este un pionier si atunci suntem convinsi ca si pretul extrem de interesant pentru clientul final va fi foarte atractiv", spune el.

Asus ZenBook Prime

Asus ZenBook Prime

Foto: Medialook

Asus a prezentat miercuri in tara cel mai nou sau model de ultrabook, ZenBook Prime care este disponibil in versiunile cu ecran de 11,6 inch, respectiv 13,3 inch, iar preturile sunt in jurul a 5-6000 lei. Ultrabook-urile sunt disponibile fie in variantele cu procesor Intel Core i5 3317 U, respectiv i7 3517U, iar ca si greutate, cel cu ecran mai mic cantareste 1,1 kg, iar celalalt, 1,3 kg.

Memoria este DDR3 1600MHz SDRAM, 4GB, iar ca stocare vorbim de SSD-uri fie de 128 GB, fie 256 GB. Asus a inregistrat vanzari de 50 milioane euro in Romania anul trecut.