Numarul retelelor sociale cu peste un milion de vizitatori pe zi trece de 25, insa Facebook domina clar lista, avand trafic de opt ori mai mare decat Google+ si de 15 ori peste Twiter, arata o analiza a blogului de tehnologie Pingdom. Analiza se bazeaza pe date din Google Trends for Websites si arata faptul ca retele ce odata au fost puternice, au scazut enorm, MySpace ajungand sa aiba doua milioane de vizitatori pe zi, fata de 25-30 milioane la apogeu.

Clasamentul retelelor sociale in functie de traficul zilonicFoto: pingdom.com

Facebook are 600 milioane de vizitatori unici pe zi, iar Google+ are circa 75 de milioane de useri/zi, insa nu a fost inclusa in grafic fiindca pe Google Trends, de unde provin datele pentru celelalte retele, nu se gasesc si datele pentru Google+. Cifra de 75 milioane a fost anuntata de oficialii companiei la conferinta unde a fost lansata si tableta Nexus 7.

Pe locul al treilea in topul retelelor sociale este QZone din China pe care intra in medie 45 milioane useri zilnic, in timp ce popularul Twitter are 35 de milioane. Reteaua rusa Odnoklassniki (colegi de clasa) are 17 milioane de "unici" pe zi, iar Orkut are 11 milioane, scadere dura fata de cei 51 milioane din martie 2011. O alta retea ruseasca sta foarte bine, vKontakte, cu 11 milioane/zi.

Linkedin are noua milioane de useri/zi, Flickr cam trei milioane, MySpace a scazut la doua milioane, fata de 25-30 milioane acum trei ani, iar Hi5 are cam 1,5 milioane/zi, de cinci ori sub nivelul din 2010.

Cea mai populara retea din japonia se numeste Mixi, iar in China alte doua retele sunt foarte populare: Sina Weibo si RenRen.