Campionul retelelor sociale, Facebook, a continuat sa cada vineri pe bursa din New York, evoluand la nivele fara precedent, dupa anuntarea unor rezultate financiare dezamagitoare, relateaza AFP.

In jurul orei 14,00 GMT, Facebook, care s-a lansat pe bursa in 18 mai, ceda 14,99%, pana la 22,81 dolari, cu 40% mai putin fata de pretul initial, de 38 de dolari.

Grupul a anuntat joi seara o pierdere neta de 157 milioane de dolari, comparativ cu un profit net de 159 milioane de dolari cu un an in urma.

Dar, raportat la numarul de actiuni si fara a lua in calcul contabilizarea remuneratiilor in stock options, societatea din Palo Alto afiseaza un profit de 12 centi, exact ce asteptau analistii.

Cifra de afaceri afiseaza o crestere de 32% in cifre anualizate, la 1,18 miliarde de dolari, usor deasupra asteptarilor analistilor, care estimau o cifra de 1,15 miliarde.

Reculul de vineri se explica inainte de toate prin "ingrijorarile investitorilor legate de modul in care societatea intentioneaza sa gestioneze venituri importante cu produsele pentru aparatele mobile", explicat site-ul de analiza financiara 247WallSt.com.