Universitatea nationala Cheng Kung din Taiwan a anuntat depunerea unei plangeri contra Apple pe motiv ca popularul soft de comenzi vocale Siri incalca doua brevete pe care institutia de invatamant le-ar detine, scrie AFP. La inceput de iulie si o companie din China s-a plans ca Apple incalca un brevet pentru un program de asistenta vocala cu functii similare.

Programul de asistenta vocala Siri lansat impreuna cu iPhone 4S in toamna lui 2011 a devenit foarte popular si extrem de cunoscut si apreciat. In aceste conditii nu este de mirare ca Siri este contestat, cea mai recenta desfasurare tinand de plangerea depusa la un tribunal federal din Texas de catre o institutie de invatamant superior din Taiwan.

Universitatea Cheng Kung din orasul Tainan spune ca Siri incalca doua brevete pe care le-ar detine pentru un soft de recunoastere a comenzilor vocale. Oficialii universitatii spun ca detin brevet de inventie pentru un soft avansat ce poate recunoaste un discurs si poate cu succes sa puna cuvinte in context si sa raspunda unor cereri precise.

La inceput de iulie o companie din China continentala numita Shanghai Zhi Zhen Internet Technology a depus o plangere similara, sustinand ca inca din 2006 detine un brevet pentru un soft ce poate recunoaste cuvinte si poate, la fel ca si Siri, raspunde la diverse cereri.