Peste 83 de milioane din cei 955 milioane de useri Facebook sunt falsi utilizatori, fiind vorba fie de conturi dublate, conturi spam sau conturi facute in mod eronat unor animale de companie sau companii, arata documente remise de Facebook catre bursa.

Practic, 83 de milioane de conturi din cele 955 milioane facute pe Facebook (procent de 8,7%) sunt false, reteaua sociala grupand aceste conturi in trei categorii.

Prima categorie este reprezentata de conturile duplicat si se refera la persoanele care au facut doua conturi sau mai multe, insa folosesc doar unul, restul fiind de rezerva. Aceasta categorie reprezinta 4,8% din cele peste 950 milioane.

A doua categorie de "falsuri" se refera la asa-zisele conturi gresit clasificate, conturi care ar fi trebuit inscrise la categoria pagini, nu la profile. E vorba de cazurile in care userii au creat profile personale pentru companii, animale de casa sau alte entitati non-umane, totul reprezentand 2,4% din total.

O a treia categorie este reprezentata de profilurile cu totul indezirabile, cele de tip spam, create incalcand termenii si conditiile afisate de Facebook. Aceste conturi reprezinta 1,5% din total.

Cifrele sunt relevante pentru advertiseri care criticau de mult timp Facebook, sustinand ca o parte din "like-urile" date pe paginile unor companii nu vin de la utilizatori reali.