Facebook lanseaza in aceasta saptamana o aplicatie care le va permite userilor de peste 18 ani din Marea Britanie sa joace online jocuri de noroc care au ca miza bani reali. E vorba pentru inceput de bingo, insa pe viitor se vor adauga jocuri precum pacanele, ruleta si blackjack. Aplicatia este valabila pentru Regatul Unit, in multe alte piete jocurile de noroc online sunt in afara legii, scrie Financial Times.

Aplicatia Bingo Frendzy este lansata cu unul dintre cei mai mari operatori de jocuri de noroc din UK, Gamesys, iar alaturi de bingo se doreste in viitor adaugarea altor jocuri, precum cele de cazinou: blackjack si ruleta.

Seful diviziei de gaming a Facebook Europe spune ca pentru foarte multi a juca bingo este o experienta sociala, astfel ca adaugarea jocului pe Facebook este un lucru binevenit, mai ales pe o piata extrem de bine reglementata in domeniu, precum cea din Marea Britanie.

In alte piete mari sunt bariere legale importante in calea jocurilor de noroc online pe bani, un exemplu fiind SUA unde pana de curand piata fusese practic inchisa, primele semne venind abia in ultimii ani.

Si Zynga, compania care a realizeaza cele mai populare jocuri de pe Facebook, anunta ca vrea sa lanseze in 2013 versiuni de bingo, poker si pacanele pe bani reali.