Dupa ce in multe trimestre a fost in Top 5, Romania a cazut in primul trimestru din 2012 pe pozitia a 13-a pe plan mondial in functie de media vitezelor conexiunilor la internet, arata cea mai noua editie a raportului State Of the Internet, intocmit de Akamai. Cele mai rapide conexiuni sunt in Coreea de Sud si Japonia, din Europa cel mai bine stau Olanda si Letonia.

Coreea de Sud a ramas lider detasat in Q1 cu o viteza medie a conexiunilor la internet de 15,7 Mbps. Japonia are 10,9, Hong Kong are 9,3 Mbps, iar Olanda are 8,8 Mbps, Locurile cinci - opt sunt ocupate de Letonia, Elvetia, Irlanda si Cehia, iar Romania a cazut pe pozitia a 13-a cu o viteza de 6,6 Mbps.

Fata de situatia din studiul publicat acum trei luni, viteza medie nu a scazut in tara, ba din contra, a crescut, insa in alte tari avansul a fost mult mai mare, astfel ca daca in raportul precedent tara de pe locul zece avea viteza medie a conexiunilor de 6,1 Mbps, acum vorbim de 6,9 Mbps pentru locul zece.

Ca si comparatie, Ungaria ocupa locul 16 in top, Germania este pe 17, Polonia este pe 22, iar Franta pe 28.

Per total, in Romania 63% dintre conexiunile broadband aveau viteze de peste 4 Mbps, iar in Coreea de Sud proportia era de 86%. In Japonia 72% dintre conexiuni sunt de peste 4 Mbps, in Letonia ponderea este de 68%, iar in SUA, de 60%. La nivel mondial media este 40%. Viteza medie a conexiunilor la nivel mondial este 2,6 Mbps.