Grupul informatic american Apple a devenit luni cea mai valoroasa companie a tuturor timpurilor, cu o valoare de piata de aproxomativ 623 de miliarde de dolari, informeaza BBC News. Astfel, producatorul de gadgeturi si calculatoare a reusit sa depaseasca recordul stabilit in 1998 de Microsoft, de 620,58 miliarde de dolari.

Magazin Apple in MunichFoto: Reuters

Informatia vine inainte ca Apple sa prezinte noul iPhone 5, lansare prevazuta pe 12 septembrie, si in urma zvonurilor privind lansarea unui iPad de dimensiuni mai mici si mai ieftin.

AAPL, simbolul sub care au loc tranzactiile Apple pe bursa Nasdaq de la New York, atrage investitorii care se asteapta la o ''mai mare prezenta pe piata chineza'', dupa cum a subliniat Michael James, analist al Wedbush Morgan Securities.

Potrivit analistilor, recordul atins luni ar trebui sa ''consolideze sentimentul pozitiv spre actiune'' si cresterea uimitoare a titlului, care a crescut deja cu aproximativ 60% de la inceputul anului, relateaza AFP.

''Locul important ocupat de produsele Apple pe piata, integrarea lor pe verticala si vasta in acelasi timp, vor face ca grupul sa-si rezerve cea mai mare parte a profiturilor pentru cele mai actuale tendinte in tehnologie: smartphone-uri, 4G si tablete'', a explicat un analist.