Compania americana Lexmark International a anuntat ca va renunta la productia de imprimante cu jet de cerneala, va inchide o uzina din Filipine si va renunta la 13% din angajati, scrie Financial Times. Compania spune ca are in fata decizii dificile, insa adauga ca trebuie sa activeze pe segmente mai profitabile, precum imprimantele laser, partea de software si tehnologii de imaging.

Compania are 13.300 de angajati pe plan mondial si va renunta la 1.700, urmand ca pana in 2015 sa fie inchisa si o uzina din Filipine. Miscarea e gandita sa aduca economii anuale de 95 milioane dolari.

Lexmark va inceta si fabricarea de imprimante cu jet de cerneala, segment la care vanzarile au scazut cu 66% in prima jumatate a anului. Oficialii companiei spun ca acestea sunt decizii dificile, insa este nevoie ca Lexmark sa se orienteze catre domenii mai profitabile.

Compania si-a diversificat in ultimii ani activitatile, a facut mai multe achizitii si se va concentra pe partea de imprimante cu laser, segmentul software, imaging si management al documentelor.

Compania a mai renuntat la 625 de angajati in acest an, iar din cei alti 1.700 la care va renunta, doua treimi sunt pe partea de productie.