​Seful Google, Larry Page si cel al Apple, Tim Cook, au purtat discutii telefonice pe tema brevetelor de inventie, spun surse citate de Reuters, in contextul in care relatiile dintre cele doua companii sunt tot mai tensionate. Un posibil scenariu ar fi ca cei doi incearca sa stabileasca un armistitiu intre cele doua mari grupuri, insa discutiile nu au dus la vreun rezultat pana in prezent.

Larry Page si Tim CookFoto: Reuters

Discutii intre oficiali importanti ai Google si Apple s-au purtat de mult timp, insa acum s-a ajuns la cel mai inalt nivel, iar Tim Cook si Larry Page ar fi purtat saptamana trecuta o conversatie telefonica, iar in aceasta vineri ar fi trebuit sa se si intalneasca, insa planurile au fost anulate din motive pe care sursele Reuters nu le-au mentionat.

Un posibil scenariu ar fi ca cei doi incearca sa stabileasca un armistitiu intre cele doua mari grupuri, insa nu exista vreo dovada ca s-ar fi ajuns la o intelegere care sa evite confruntari de durata in instanta.

Cele doua companii au relatii tensionate pe mai multe subiecte legate de smartphone-uri, in mediatizatul proces al patentelor dintre Samsung si Apple fiind mentionat si sistemul de operare Android al Google.

Google a spus ca procesul nu are legatura cu parti esentiale din Android, insa multe voci din piata spun ca unii producatori de telefoane si tablete care au adoptat Android ar putea fi determinati sa renunte, de frica unor represalii ale Apple in cazul in care s-ar dovedi ca Android incalca ceva patente ale companiei conduse de Cook.

Regretatul Steve Jobs spusese despre sistemul de operare Android ca este "un produs furat", insa acest sistem este detasat lider de piata procentual vorbind fiindca exista un numar foarte mare de terminale si cu preturi medii mult mai mici decat iPhone.

In disputa a intrat si Motorola Mobility, cumparata anul trecut de Google cu 12 miliarde dolari, care s-a plans la un tribunal american pe motiv ca Apple ar incalca o serie de patente pe care le-ar detine.