​La mai putin de zece zile de la lansarea noului iPhone si a noului sistem de operare iOS 6, s-a pornit o controversa care ia proportii in legatura cu noua aplicatie de harti a Apple care a nemultumit userii din cauza multelor inexactitati pe care le contine. In noul iOS aplicatia Google Maps a fost inlocuita de propria aplicatie de harti a Apple, bazata pe continut al TomTom, iar utilizatorii s-au plans ca in noile harti unele orase lipsesc total, altele sunt plasate gresit, iar in alte localitati lipsesc obiective importante, precum gara.

Apple Maps a nemultumit multa lumeFoto: Reuters

Apple anunta ca noua aplicatie de harti - care a inlocuit Google Maps la cei care si-au facut update la iOS 6 - va fi un produs revolutionar care ofera panorame 3D de o calitate exceptionala. Dupa primele zile de utilizare insa, au venit multe critici legate de inexactitati aparute in hartile din noua aplicatie.

In Marea Britanie unele orasele lipseau, altele erau plasate eronat pe harta, iar in cateva cazuri lipseau de pe harta obiective importante, cum ar fi gara. In New York userii s-au plans ca, spre deosebire de Google Maps unde indicatiile in timp real pentru transportul in comun mergeau perfect, pe noua aplciatie ele nu functioneaza si asta e o problema.

Ca amanunt interesant alti useri au spus ca grupul de insule Senkaku ce au starnit disputa diplomatica intre China si Japonia figureaza de doua ori pe harti, gluma la moda fiind ca Apple a incercat sa impace pe toata lumea.

Aplicatia Maps a Apple are la baza harti ale cunoscutei companii TomTom care, intrebata fiind in legatura cu inexactitatile aparute, spune ca furnizat "cel mai bun fundament" pentru hartile folosite de majoritatea producatorilor de smartphone-uri, inclusiv Samsung si evident Apple.

"Experienta pentru user depinde de adaugarea unor caracteristici precum inagistica digitala. Aceste lucruri sunt in general definitivate de producatorul terminalului", spun cei de la TomTom.

Apple a spus ca aplicatia se va imbunatati cu cat mai multi o vor folosi si, dincolo de aceste critici, trebuie spus ca aplicatia a primit si aprecieri pentru partea grafica.