​Apple va prezenta o versiune mai mica a tabletei iPad pe 17 octombrie, iar vanzarile efective urmeaza a incepe pe 2 noiembrie, scrie site-ul Macworld, citand diversi analisti din piata. Despre un iPad Mini cu ecran de 7,85 inch se scrie de mult timp, iar estimarile arata ca pretul de pornire ar fi de circa 250-300 dolari in SUA. Daca datele inaintate sunt corecte, Apple va prinde si sezonul sarbatorilor.

De data aceasta informatiile vin dintr-un editorial publicat in Fortune: se spune ca presa va primi invitatiile pe 10 octombrie pentru evenimentul de lansare al iPad-ului Mini pe 17 octombrie, Tot acolo se spune ca vanzarile ar trebui sa inceapa in 2 noiembrie.

De doi ani se vorbeste despre un iPad cu ecran mai mic, in conditiile in care foarte multe companii concurente, inclusiv Google, au tablete de 7 inch considerate mult mai practice de o buna parte dintre utilizatori, in comparatie cu cele de 10 inch.

Apple are peste 60% din piata tabletelor, iar lansarea unui iPad mai mic ar ajuta-o sa-si creasca si mai mult cota pentru ca va castiga si dintre clientii care vor o tableta mai mica, dar si din cei care nu au bani de un iPad mare.